AcuNova/Akupunktur

AcuNova Klassisk Kinesisk Akupunktur

AcuNova
AcuNova er en moderne form for akupunktur, som i modsætning til Klassisk Kinesisk Akupunktur fungerer via nervesystemet og hjernen

Med AcuNova bruges akupunkturpunkter, som ligger i og omkring alle led i kroppen. Rundt om leddene er der specifikke nervecentre. Når ét af disse specielle nervecentre rammes med en nål, sendes et signal videre via nervesystemet til hjernen og derigennem påvirkes forskellige dele af kroppen. Med andre ord sættes kroppens egen selvhelbredende proces i gang ved at påvirke et sådant nervecenter.

Acunova er rigtig god til smertebehandling, fordi virkningen indtræder meget hurtigt – i løbet af 1-2 minutter.

Hvordan foregår en AcuNova-behandling?
Efter at have lokaliseret problemet i kroppen indledes behandlingen med at søge efter punkterne i og omkring leddene med akupunkturnålene. Det kan være i fingerled, tåled, knæled, albueled eller evt. mellem ryghvirvlerne alt afhængig af, hvad problemet er, og hvor det sidder. Der stikkes mellem 4-6 nåle i de pågældende led. Efterfølgende sidder nålene i leddene i ca. 30 minutter, hvorfor en behandling derfor varer ca. 35 minutter.

Der gives som udgangspunkt 5 behandlinger i træk, men har der ikke været effekt efter de første 2-3 gange afsluttes behandlingen med AcuNova.

Kontakt

Fysioterapeut Malene Krogsgaard
T: 2857 5443

Vibeke Gundersborg
T: 2489 2050

Klassisk Kinesisk Akupunktur
Ved den Klassiske Kinesiske Akupunktur (TCM) gælder det om at forebygge sygdomme, og dermed skabe en god livskvalitet. Ifølge kinesisk lægevidenskab skal kroppen være i balance. Hvis der er ubalancer i kroppen, vil man blive syg, få smerter eller lignende. Ved at påvirke en af de 12 såkaldte Meridian Baner i kroppen ved hjælp af akupunkturnåle kan ubalancen fjernes, og kroppen vender tilbage til sin normale naturlige tilstand.

Hvordan foregår en klassisk Kinesisk Akupunktur behandling
Behandlingen med TCM kan beskrives som næsten smertefri, men man kan dog opleve ømhed eller følelsen af et lille stød under behandlingen. Den fornemmelse aftager normalt, når nålene er fjernet. Nålene stikkes ca. 3-9 mm ind i kroppen alt afhængig af, hvilke punkter det er, og hvor langt nålene skal ind for at ramme punkterne. En akupunkturnål er meget tynd, mellem 0,2-0,3 mm, og har forskellige længder.

Selve behandlingen varer omkring 30 min.

Kontakt

Fysioterapeut Malene Krogsgaard
T: 2857 5443

Mobil Menu - Tangsø Idrætscenter